60 let s úspěšným a ziskovým fondem Templeton Growth Fund

29.11.2014 05:37

Uplynulo již šest desítek let od doby, kdy byl spuštěn jeden z nejúspěšnějších fondů společnosti Franklin Templeton – Templeton Growth Fund a do důchodu se rozhodně nechystá, naopak. Ke spokojenosti managementu a všech majitelů akcií tohoto fondu si prošel obdobími poklesů a růstu, býčími i medvědími trhy, aby tak díky volatilitě a neustálé tendenci růstu přinesl nadprůměrné zisky. Pokud jste se stali klientem, stejně jako já, před pěti lety, můžete se těšit z úžasného zhodnocení investice ve výši 62,46%, což je téměř 12,5% ročně.


 
Templeton Growth Fund byl spuštěn 29. listopadu roku 1954, kdy následně svět zažil stálý proud geopolitických, hospodářských, společenských a technologických změn, které vedly k období volatility na trhu. Tyto trhy nám poskytují příležitost k nákupu akcií za zvýhodněné ceny a držení v dlouhodobém horizontu. Tento trpělivý přístup k investování se osvědčil po celých 60 let.

Z dlouhodobého hlediska fond usiluje o růst kapitálu investováním především do majetkových cenných papírů společností se sídlem kdekoli ve světě, včetně investováním do rozvíjejících se trhů. Mezi vlajkové lodě tohoto fondu patří společnosti, jako je Microsoft, Samsung, Amgen, nebo třeba Hewlett-Packard a co se odvětví týče, většina prostředků jde do výnosné bankovní sféry a energetiky.



V čele Templeton Growth Fund stojí zkušený manažer Norm J. Boersma. Jako muž na správném místě věří ve schopnosti celého týmu zkušených analytiků, kdy společným úsilím pracují pro fond, stejně tak dobře, jako fond pracuje pro nás, investory.

„Již šedesát let zůstává Templeton Growth Fund věrný stejné disciplinované bottom-up hodnotově orientované investiční strategii při globálním hledání investic.“

Společnost Franklin Templeton má dlouholetou tradici a sílu díky svým zkušenostem a kvalitě. Strategie fondu Templeton Growth Fund je postavena na následujících kamenech společnosti Templeton, jejichž základy stojí již více než 70 let.

  • Globální hledání. Věříme, že vyjednávání nezná žádné hranice při hledání nejlepší investiční příležitosti.
  • Hledání hodnoty. Hledáme po celém světě akcie prodávané za ceny, o kterých jsme přesvědčeni, že jsou nízké ve srovnání s jejich skutečnou hodnotu.
  • Provádíme základní, bottom-up výzkum. Iniciujeme osobní návštěvy společností a provádíme rozsáhlý základní výzkum, modelování možných budoucích příjmů, cash flow a hodnotu aktiv ve vztahu k ceně akcií.
  • Trpělivost a dlouhodobé investování. Hodnotíme potenciál firmy pro zisk a růst za období pěti let.


    Naší výhodou jsou globální zdroje. Globální dosah zahrnuje kanceláře v Edinburghu, Nassau a Singapuru, stejně jako v Šanghaji, Bombaji, Varšavě a Dubaji. Další výhodou je diverzifikace Náš investiční mix se mění v závislosti na příležitostech vznikajícím po celém světě.

 


Fond Templeton Growth Fund od svého spuštění zažil spoustu krizí a následných vzestupů a přes veškerou volatilitu dělá průměrně krásných 12% ročně. A jak nelépe oslavit dnešní výročí spuštění fondu Templeton Growth Fund? Není lepší možnosti, než si s námi domluvit informační schůzku o vašich možnostech investování a být tak svědky dalších úspěšných dekád tohoto fondu. Jestliže jste ve vaší finanční minulosti na možnosti investování se společností Franklin Templeton, potažmo s fondem Templeton Growth Fund nenarazili, není jistě všem dnům konec. O této a spoustě dalších zajímavých možností, jak zhodnotit vaše finance prostřednictvím kvalitních akcií, vám rádi poradí odborníci, kteří jsou především spokojenými investory a své zkušenosti vám s radostí předají. Sjednejte si schůzku s našim poradcem ještě dnes zde.  

 

Ing. Lenka Jachanová

 

Zdroj: www.franklintempleton.cz

www.fondsprofessionell.at