Mobilní sítě v Africe se stávají multi-miliardovým byznysem

20.03.2013 11:42

 

Současné trendy naznačují, že mobilní obchod a reklama budou v příštích desetiletích celosvětovým multi-miliardovým byznysem, což je trend, kterému se podniky musí přizpůsobit, pokud chtějí toto tempo udržet.



Za posledních 10 let se používání mobilního telefonu v Africe rozvinulo z prvotního volání a SMS služeb na zařízení, které umožňuje mobilním uživatelům přístup k široké škále produktů a služeb, během jednoho stisknutí  tlačítka.

"Internet bude mít v Africe obrovské zastoupení. Příštích deset let bude celých jen o mobilním internetu a mobilních aplikacích. De facto všechny údaje naznačují, že připojení k internetu v Africe bude většinou přes mobilní telefony / zařízení, "  komentoval  výkonný ředitel společnosti Mobile Planet Limited, Karanja Macharia.

Mobile Planet Limited (MPL) je keňská společnost, která vyvíjí hlasové a datové aplikace pro mobilní zařízení. Společnost poskytuje technické platformy, které umožňují podnikům komunikovat s mobilními uživateli. Podle MPL budou mít uživatelé během příštích deseti let mnohem více informací o produktech a službách. Tyto informace nebudou generovány pouze podniky, ale budou pocházet i od jiných uživatelů.

Očekává se, že uživatelé budou také schopni snadněji vyjádřit své názory a pro širší publikum, než tomu bylo dříve, což bude uskutečněno prostřednictvím mobilního telefonu a internetu. Mobilní komerční transakce budou také růst nad rámec toho, co vidíme dnes.

"V posledních deseti letech bylo mobilní využití MLP z velké části pouze díky službě SMS. Další desetiletí bude o mobilním internetu a mobilních aplikacích. Informace, které jsme se získali o mobilních uživatelích za posledních deset let, se budeme snažit aplikovat do know-how pro rozvoj nových a inovativních mobilních webových aplikací, které pomohou posílit mobilní síť, " dodává Karanja.

Společnost MLP zorganizovala velký seminář zaměřený na výuku pro společnosti angažované ve vývoji mobilních sítí a také pro ostatní podniky v Keni.

Původně byla MLP založena pro poskytování zpráv a aktuálních informací mobilním uživatelům prostřednictvím SMS, což je služba, která dělá mobilní sítě ještě více atraktivní pro potencionální uživatele. Poslání společnosti MLP zní: "Rozvoj afrického lidu prostřednictvím aplikací mobilních zařízení."

 

Mohlo by Vás zajímat:

Mark Mobius: Proč jsem spustil fond Afrika

Investice do Afriky: Mylné představy a realita

 

Ohledně investování do světových ekonomik i v malých částkách nás neváhejte kontaktovat zde.

 

Ing. Lenka Jachanová

Zdroj: www.finesi.com

 

K článku se můžete vyjádřit v diskuzi níže.

 

 

 

Diskusní téma: Mobilní sítě v Africe se stávají multi-miliardovým byznysem

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek